Αρχική σελίδα » Προβολή Εκδηλώσεων

Προβολή Εκδηλώσεων

23.01.2017

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΛΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ "ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ" ΤΟΥ ΠΜΣ "ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ"

 

  

Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

 

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ώρα 15:00-17:00

Αίθουσα 642 (6ος όροφος)

Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.


Σας προσκαλούμε στην ομιλία του Ευάγγελου  Πρωτοπαπαδάκη (Τομέας Φιλοσοφίας,Τμήμα Φ.Π.Ψ., Ε.Κ.Π.Α.) στο πλαίσιο του μαθήματος «Ποιοτική Μεθοδολογία Έρευνας» του ΜΠΣ «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου» (Τομέας Ψυχολογίας,Τμήμα Φ.Π.Ψ.,Ε.Κ.Π.Α.). 


Περίληψη: Στην εποχή μας οι κάθε λογής κώδικες δεοντολογίας καθορίζουν-ενίοτε με μεγάλη αυστηρότητα-τα περιθώρια δράσης και τις επιλογές τόσο του επαγγελματία, όσο και του ερευνητή. Στη συζήτησή μας θα εξετάσουμε τι ακριβώς είναι η δεοντολογία γενικώς, αλλά και εκείνη που αφορά την επιστημονική έρευνα ειδικότερα, σε τι βασίζεται και με ποιόν τρόπο σχετίζεται με την ηθική αλλά και με το νόμο. Σε ό,τι αφορά την δεοντολογία της επιστημονικής έρευνας, συγκεκριμένα, θα αναλύσουμε το κεντρικότερο διακύβευμα, αυτό που αφορά την αυτονομία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, και θα αναπτύξουμε τους τρόπους με τους οποίους ο νομοθέτης επιδιώκει να τις κατοχυρώσει και να τις διαφυλάξει.


Ο Ομιλητής:

Ο Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Eργαστηρίου Εφαρμομένης Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α. και Επί Κεφαλής του Ελληνικού Κλιμακίου της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO(Haifa). Είναι, επίσης, μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις μονογραφίες στην ελληνική, και έχει επιμεληθεί την έκδοση έξι συλλογικών έργων: δύο στην αγγλική, ενός στην σερβική, και τριών στην ελληνική. Περισσότερα aπό πενήντα άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος διαφόρων φιλοσοφικών εταιριών της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Για το αναλυτιό βιογραφικό σημείωμα και περισσότερες πληροφορίες:www.protopapadakis.gr

 

         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ