Αρχική σελίδα » Erasmus » Τομέας Παιδαγωγικής » Πρόγραμμα BEAM

Πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών BEAM

 

 

Κατά το χρονικό διάστημα από 24 Απριλίου έως 8 Μαίου ομάδα φοιτητριών του Τμήματός μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε πρόγραμμα BEAM. Πρόκειται για ταχύρρυθμο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, δεκαπενθήμερης διάρκειας, το οποίο υλοποιείται ετησίως υπό την αιγίδα ενός κράτους-υπεύθυνου για την εν λόγω υλοποίηση.

Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Klagenfurt της Αυστρίας με τη συμμετοχή των χωρών της Αυστρίας, του Βελγίου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νορβηγίας, της Λετονίας, της Φιλανδίας, της Ουγγαρίας, της Ιρλανδίας, της Δανίας και της Ελλάδας. Αντιπροσωπείες αποτελούμενες από πέντε φοιτητές η καθεμία και δύο μέλη ΔΕΠ, τα οποία διαδοχικά συμμετείχαν στις δύο εβδομάδες του προγράμματος, συναντήθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, παρακολούθησαν μαθήματα των συμμετεχόντων μελών ΔΕΠ, επισκέφτηκαν παιδαγωγικές φάρμες της περιοχής, δίδαξαν σε σχολεία της Αυστρίας και συνειδητοποίησαν ότι όσα μας ενώνουν, ως λαούς της Ευρώπης, είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.
Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα Μ. Φουντοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τομέα Παιδαγωγικής. Οι φοιτήτριές μας, οι οποίες επαξίως εφέτος εκπροσώπησαν τον Τομέα Παιδαγωγικής και το Τμήμα ΦΠΨ είναι οι: Ειρήνη Μπότσα, Νικολέττα Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνα Βρεττού, Ηλιάνα Ψιμούλη και Χαρά
Τις φοιτήτριές μας συνόδευσαν κατά την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος ο Λέκτορας του Τομέα Παιδαγωγικής κος Θανάσης Μιχάλης και κατά τη δεύτερη εβδομάδα η Λέκτορας του Τομέα Παιδαγωγικής κα Ζαχαρούλα Σμυρναίου. Ας σημειωθεί ότι ο τοπικός, ημερήσιος τύπος σε αφιέρωμά του στο πρόγραμμα αναφέρθηκε σε ολοσέλιδο άρθρο του στην ελληνική αποστολή, την οποία χαρακτήρισε ως την καλύτερη συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα!!! Ως Τμήμα δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε την ελληνική αποστολή και να δηλώσουμε περήφανοι.

Η επιστημονική υπεύθυνη

Μαρία-Ζωή Φουντοπούλου